Jäikö jokin mietityttämään?

Olemme keränneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.
Voit myös kysyä meiltä Vuokraa koti omaksi -palvelusta alta löytyvällä lomakkeella.

Onko Vuokraa Koti Omaksi -asunnoissa varausmaksua?

Varausmaksua ei peritä. Voit sopia asunnon varauksesta Kankaanpään Laki ja Kiinteistön Juhanin, Veeran tai Heidin kanssa täällä.

Miksi asuntoon tulee säästää omarahoitusosuus? Entä miksi Vuokraa Koti Omaksi -asuntoon kuuluu lisävakuus?

Finanssivalvonta edellyttää, että asuntoon säästetään 15% omarahoitusosuus tai ostajalla on vastaavat vakuudet. Ensiasunnon ostajalta vaadittava omarahoitusosuus  on 5%. Vuokraa koti omaksi -palvelussa ensimmäisen vuoden vuokrista säästetään ostajalle 5%:n omarahoitusosuus. Lisäksi palveluun kuuluu aina tarvittaessa Finanssivalvonnan edellyttämä lisävakuus pankkilainalle. Näin tarvittava omarahoitusosuus saadaan kokoon ilman, että joutuisit sijoittamaan asuntoon enempää omaa rahaa.

Mikä on lainakatto?

Lainakatto on Finanssivalvonnan asettama maksimimäärä asuntolainalle. Asuntolainan määrä saa olla enintään 85 prosenttia asunnon arvosta tai annettavien vakuuksien käyvästä arvosta. Vastaavasti ensiasunnon ostajilla  asuntolaina saa olla enintään 95 prosenttia.

Vuokraa Koti Omaksi -asunnossa säästämme puolestasi 5%:n omarahoitusosuuden maksamistasi vuokrista. Lisäksi tarjoamme tarvittaessa lainakattosääntelyn edellyttämän lisävakuuden. Näin lainakattoa ei ylitetä.

Maksanko asunnosta varainsiirtoveroa?

Asunnon ostaja maksaa varainsiirtoveron, joka on asunto-osakkeissa 2%. Esimerkiksi Vuokraa Koti omaksi -kolmiossa varainsiirtovero on noin 1200 eur. Jos olet ensiasunnon ostaja ja omistat asunnossa vähintään puolet itse, varainsiirtoveroa ei peritä.

Entä jos en voikaan ostaa asuntoa esimerkiksi paikkakunnalta muuton vuoksi?

Ei hätää, elämäntilanteet voivat muuttua esimerkiksi työpaikan vaihtuessa toiselle paikkakunnalle. Voit tarvittaessa purkaa Vuokraa koti omaksi -sopimuksen. Tässä yhteydessä maksamasi vuokria ei kuitenkaan voida enää laskea asunnon omarahoitusosuudeksi, vaan ne ovat normaalia vuokranmaksua. Sopimuksen purkamisesta ei aiheudu muita kuluja.

Mitä jos en saakaan asuntolainaa?

Vuokraa koti omaksi -sopimusta solmiessasi tapaat Oma Säästöpankin edustajat ja saat alustavan lainatarjouksen. Jos elämäntilanteesi kuitenkin merkittävästi muuttuu ja epäilet ettet voi saada pankkilainaa 12 kk:n vuokra-ajan päättyessä, olethan meihin yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Jos näyttää siltä, että pidentämällä vuokrasopimusjaksoa voisit lunastaa asunnon hieman myöhemmin, voimme tietyissä tilanteissa joustaa vuokra-ajan kanssa.

Voit myös purkaa Vuokraa koti omaksi -sopimuksen. Tässä yhteydessä maksamasi vuokria ei kuitenkaan voida enää laskea asunnon omarahoitusosuudeksi, vaan ne ovat normaalia vuokranmaksua. Sopimuksen purkamisesta ei aiheudu muita kuluja.

Kuka on asuntojen rakennuttaja?

Vuokraa koti omaksi -asuntojen rakennuttaja on Satakunnan Kiinteistökehitys Oy (Luottoluokitus AAA). Asunnot ovat kokonaan remontoituja ja sijaitsevat kunnostetuissa taloyhtiöissä, joissa mm. tehty mittava energiaremontti vuonna 2018. Tällä hetkellä Vuokraa koti omaksi -asuntoja on tarjolla seuraavissa asunto-osakeyhtiöissä: As Oy Kankaanpään Kotikuusikko ja As Oy Kankaanpään Kotikoivikko.

Onko minun otettava asuntolaina yhteistyökumppanipankistanne?

Voit ottaa lainan halutessasi myös valitsemastasi muusta pankista. Oma Säästöpankki tuntee Vuokraa koti omaksi -palvelun, pankin palvelu on yleisesti hyväksi havaittua ja lainat ovat kilpailukykyisiä – siksi suosittelemme Oma Säästöpankkia.